Faran med fejjan

Ett bra exempel på varför man skall tänka på vad man skriver på Facebook.


Google ger sig in i könsdebatten

Lite kuriosa. Tänkte googla på "mansförening" för att se om jag mot all förmodan fick en träff. Hann bara till "mansför" när följande lista med sökförslag poppade upp:



Kielos om kungahuset

"Det går inte att modernisera en institution vars enda poäng är att den är omodern [...]."

Så koncist. Så klockrent.

Läs mer här.


Underbart är kort



Nu skriver jag om en sak jag velat uppmärksamma ett tag. I höstas upptäckte jag Leif GW Perssons blogg — och vilken blogg det var!

Jag skriver "var". Han bloggar nämligen inte längre. Började i somras på uppmaning från sitt förlag, körde en vecka och avslutade det sista inägget med:

"Rättshaveristerna på min blogg kan ta sig i brasan, räknenissarna på förlaget kan också ta sig i brasan och själv tänkte jag åka ut på sjön, sätta mig vid grynnan och meta lite abborre."

Rock! Hur bra som helst!

Han hann även skrivande följande mycket underhållande rader om statsminister Reinis:

"När jag ser hans ögon förstår jag att han dels är en i grunden hygglig människa men att han också är rädd för något eller någon som jag ännu inte lurat ut vad eller vem det är. Ögonen som själens spegel och jämför med motsvarande ögon hos t ex Mona Sahlin, Thomas Bodström eller Carl Bildt så förstår ni vad jag menar. Känner sympati med Fredrik Reinfeldt som person. Ser det i hans ögon och får för mig att han går att resonera med på ett sätt som tyvärr är ganska ovanligt. Eftertänksamt, prövande, t o m trevande och klar till reträtt om så krävs."

Undrar verkligen vad han tycker om Maud "efter regn kommer solsken" Olofsson efter hennes uttalanden i samband med Volvo-krisen.


Vad säger ni, är detta en lycklig mans leende?


Ping-pong i stället för rasklaner



Eric Abidal må vara en begränsad fotbollsspelare — men han verkar vara en skön typ! Han har tidigare beklagat att Barcelonas spelare inte umgås nämnvärt utanför "jobbet", och i en ny intervju med franska L'Equipe tar han återigen upp tråden.
Abidal berättar hur han bjudit in sin granne Dani Alves att titta förbi precis när han vill — men att den brasilianske högerbacken ännu inte dykt upp. Brassen verkar mest umgås med Barças övriga sydamerikanska spelare.
— Jag pratade om det med Eto'o och han bjöd hem mig. Men jag vill umgås med alla, organisera en pingisturnering, inte en svart klan, säger Abidal.


Dåligt, GP!

 

Jag kan kanske köpa att hans (Kent Olsson!) namn inte nämns på startsidan, i puffen. Ett taffligt försök att skapa nyfikenhet och locka till ytterligare ett klick. Men när det inte dyker upp förrän man läst en tredjedel av texten, då är det bara dåligt.
Dessutom är texten riktigt illa skriven. "Valberedningen i IFK Göteborg har idag meddelat sitt förslag avseende de val som skall ske på föreningens årsmöte den 9 mars. Valberedningen, som består av Gunnar Larsson, Peter Wiklander och Leif Nilsson, behövde [...]"

Att inleda en brödtext på det sättet, det är fan ren inkompetens. Luktar amatörmässigt pressmeddelande lång väg.


Den här ungen är SEX år gammal!


Bättre än originalet?

Jävlar, folket bakom Family Guy jobbar snabbt!
Den här finfina utskällningen är bara några veckor gammal — och finns redan förevigad i en Peter Griffin-version:


Intressant vinkel på finanskrisen!

http://sydsvenskan.se/varlden/article414347/Finanskrisen-kan-radda-liv.html

Som sagt — holländsk fotboll är inte vad den varit

Aftonbladets Erik Niva tar upp en fråga som jag har försökt lyfta varje gång någon varit för snabb med att hylla vissa svenska fotbollsproffs: den holländska ligans förfall.


Nyhetstorka?


Lästips i tiden

http://sydsvenskan.se/kropp/article411999/Nar-kommer-medicinen-mot-forkylning.html

En vetenskapstext från TT när den är som allra bäst!
Kanske är jag lite färgad av att jag själv är drabbad för närvarande.

Journalistiken och metaforerna

Nu: En kort språklektion — ett exempel på metaforer inom journalistiken.



Förtydligande: Vad Wennman egentligen menar, är ju inte att han blir förvånad om Svennis överlever veckan. Han tror ju inte att den svenske tränaren kommer att mista livet under de kommande sju dagarna.


En vanlig torsdag på... DÖDSBLADET.SE


Också ett sätt

"Man vet inte om man ska skratta, le, fnysa, gråta, rycka på axlarna eller alls bry sig om att ta notis överhuvudtaget...

Redaktionen för Newsmill hör av sig och undrar om jag, monarkisten, har några synpunkter på detta. Efter viss tvekan har jag funnit att åtminstone några noteringar i marginalen kanske ändå kunde vara på sin plats..."


Så kan det låta när gamle hallåmannen Henrik S Järrel skriver en debattartikel.

Vad säger man?


Kvällstidningskritik: När inget har hänt



Reinfeldt inte länge statsminister — om han slutar.
En nyhet?
Well, det skulle kanske kunna vara det om Sportbladet fått idén. Där vet de nämligen hur man gör en nyhet — när ingenting har hänt.
När man läser Sportbladets "nyhet" skall man veta att det sedan ett bra tag tillbaka är känt att Milan vill ha Beckham och att denne vill stanna i just Milan.

The Kid Stays in the Picture


Sparka nedåt!

Så här skäller man ut en medarbetare!


RSS 2.0